Minne viedä peräkärrysauna Oulussa

Saunavaunun valtti on että voit saunoa vaikka omassa kotipihassa taikka meren äärellä samassa ihanassa saunassa. Oulun alueella on kilometrikaupalla hiekkarantoja, vaikka moni ei ole siitä tietoinen, ja parhaan paikan löytäminen voi olla harrastuksena itsestään. Tältä sivulta löydät muutama paikkaehdotusta Oulun alueella — kaikki vesistön äärellä.

Huom: Jos aiot käydä jossain alla mainituista paikoista, kannattanee käydä etukäteen kartoittamassa paikka ennen kuin viet peräkärrysaunan sinne. Näin sinulla on mahdollisuus varmistaa, että paikka on itselle mieluisaa sekä ylipäätään mahdollista käyttää. Aina on mahdollista että jokin alue suljetaan tai tapahtumaa suunnitellaan sinne tms. Emme voi pysyä ajan tasalla jokaisen paikan nykyhetken tilanteesta. Käyt siis jossain näistä ehdotetuista paikoista täysin omalla vastuulla.

Vihiluoto, Oulunsalo

Tänne pääsee helposti saunan kanssa ja pieni, matala hiekkapohjainen uimaranta löytyy sekä pienvenesatama.

Varjakan uimaranta, Oulunsalo

Tänne on helppo päästä. Grillit sekä uimalaituri löytyy lyhyen kävelymatkan päästä parkkialuelta (ei saa viedä sauna uimalaiturille asti).

Pitkänmöljäntien pääty, Toppilansaari

Helppo paikka jossa alkaa olla luontoa enemmän. Pitää kävellä pitkänmöljän rantaan jos haluaa uimaan; jokiranta on vaarallinen kivitörmä. Merenranta on hiekkapohjainen ja todella matala. Kääntöpaikka, parkeeraa laidalla asfaltille (ei saa parkkeerata nurmikolle). Ei aikarajoitusta. Ei tarvitse peruuttaa. 

Martinhovin ranta, Haukipudas

Kysy lisätietoja. Ei virallinen puistoalue, mutta saunan saa hyvin lähelle rantaa. Kalalaituri lähellä joka on kaupallisessa käytössä. Tämä ei ole huollettu uimaranta eikä ole esim vessoja.

Villenniemi, Haukipudas

Pieni paikka jossa uimalaituri (matala hiekkapohjainen lahti), grillikatos, piknikpöytä, ja metsässä polku lähtee pohjoiseen niemennokkaan. Ei tarvitse peruuttaa, voi ajaa ympyrää. Rauhallinen vaikka puistorakennukset ei ihan parhaassa kunnossa. Herukkaa ja vadelmaa metsässä.

Pöllä, Hailuoto

Kaunis luonnonsuojelualue joka jää mieleen hienona kokemuksena. Parkkialue möykkyinen mutta ranta on ihana ja vesi on kesällä lämmin. Täällä voi uida syvässä lahdessa tai matalissa merivesissä. Kävelymatka saunasta uimaan, ei saa saunaa ihan rantaan.